NIEUWS VAN DE BEWONERSGROEP ARNEMUIDEN

De bewonersavond die gepland staat voor woensdag 13 oktober 2021 gaat niet door. We hopen snel met een nieuwe datum te komen, waarschijnlijk in het vroege voorjaar van 2022.


De laatste tijd komen er bij de BGA vragen binnen over het melden van (geluid) overlast met betrekking tot vliegveld Midden Zeeland, zoals : " stuntvliegen", laag overvliegen en vliegen door bewolking. Voor de vragenstellers is het niet altijd eenvoudig om de juiste instantie daarvoor te benaderen en wij willen het bij deze graag verduidelijken: 

De RUD Zeeland 0118-41 23 23 gaat over de locatie en het aantal starts en landingen op (tijdelijke) luchthavens binnen de provincie Zeeland. 

Echter zodra een luchtvaartuig zich in het luchtruim bevindt gaat deze over naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) en/of de luchtvaartpolitie.Voor wat betreft het melden van overlast/gevaarlijke situaties veroorzaakt door luchtvaartuigen welke zich in het luchtruim bevinden kunt contact opnemen met : De Inspectie Leefomgeving en Transport 088-48 90 000.

U kunt ook De luchtvaartpolitie informeren 088-6623600 voor het melden van overlast van overvliegende luchtvaartuigen.


Een kort verslag van de maandelijkse BGA-vergadering vindt u onder'BGA-vergaderingen'.


Advertentie voor de rommelroute mede mogelijk gemaakt door de Bewonersgroep Arnemuiden.


Nieuwe infoborden met geschiedenis vissersplaats
ARNEMUIDEN -
"De borden zien er nu weer helemaal fris en fleurig uit", vertelt Klaas van de Ketterij van Origin Media, als hij naar de nieuw geplaatste borden staat te kijken. Op dinsdagochtend 18 mei zijn de oude informatieborden over Arnemuiden vervangen door nieuwe kleurrijke informatieborden die je welkom heten in Arnemuiden. De nieuwe borden trekken al veel bekijks. Aankomende fietsers stoppen even en bekijken de nieuwe borden.

Vlak bij het havenplein in Arnemuiden staan tien nieuwe panelen met informatie over het prachtige Arnemuiden. Van de geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog tot de kledendracht en van het Veerse Meer en de Klokken van Arnemuiden tot aan het Historisch Museum Arnemuiden. Je kan alle informatie daar lezen. "Het was ongeveer tien jaar geleden dat de vorige borden waren geplaatst, deze oude borden zijn helemaal verkleurd door weer en wind. De nieuwe borden zet Arnemuiden zo weer op de kaart", zegt Klaas.

De vernieuwde borden zijn tot stand gekomen door een donatie van Sander de Nooijer van de Nooijer Makelaars en Joost Joosse van Joosse Wonen, Bewonersgroep Arnemuiden en Origin Media. Origin Media heeft samen met Tekstmaatje en Drukkerij van Keulen de borden opnieuwgeschreven, ontworpen, gedrukt en geplaatst in Arnemuiden. Door deze samenwerking staan er weer nieuwe vrolijke borden.

Klaas: "De borden waren echt aan vervanging toe, maar nu stralen ze weer helemaal. Door de nieuwe vormgeving passen de borden weer helemaal bij deze tijd". Hopelijk kunnen de borden weer tien jaar mee en kunnen ze komende tijd veel informatie bieden aan veel toeristen in Arnemuiden.